Doğası, Tarihi ve Mutfağı ile Gönlü Zengin Şehir Kayseri

Doğası, Tarihi ve Mutfağı ile Gönlü Zengin Şehir Kayseri

Kayseri denilince insanın aklına hemen sucuktan pastırmaya, mantıdan yağlamaya enfes tatlar geliyor. Ama sadece yemek kültürü ile değil, doğası ve tarihi ile de zenginliklerle dolu bir şehrimizdir. THY'nin promosyonu ile zenginliklerle dolu Kayseri'ye uçalım!
 

Orta Anadolu’nun en büyük kentlerinden biri olan Kayseri, Kızılırmak ve Zamantı ırmaklarının hayat verdiği bir coğrafyaya konumlanıyor. Çağlar boyunca ana ticaret yollarının kavşağında yer alan Kayseri’nin ilk yerleşkesi, Erciyes Dağı’nın eteklerine kurulmuş. Güneyde Asur, kuzeyde Hattuşa, batıda Ankara üzerinden Efes, doğuda ise Kuzeydoğu Anadolu yöresine giden güzergâhların kesişim noktasındaki şehir, bir zamanlar Mazaka adıyla anılıyordu.

Süreç içerisinde yükseklerden ovaya doğru yayılan yerleşim alanı, Karasu (Sarımsaklı) ve Delisu havzaları arasında inşa edilmiş. Antik dönemde haralarında yetiştirilen hızlı atlarıyla ünlenen Kayseri, asırlar boyunca birçok kavmin yurt edindiği bir yer olmuş. İlin başlıca dağları; güneybatıda Aladağlar, güneydoğuda Binboğalar, güneyde ise Toros sıradağlarının devamı niteliğindeki Soğanlı Dağları’dır. Dağlardan bahsedince, elbette şehir merkezinin hemen arkasında devasa cüssesiyle yük-selen Erciyes Dağı’na ayrı bir paragraf açmak gerekir. Orta Anadolu ve Kayseri’nin en yüksek dağı olan Erciyes, şehrin neresine giderseniz gidin ulu görüntüsüyle görüş alanınıza girecektir.

1500-3000 metre arasında pek çok yükseltiye ev sahipliği yapan Kayseri’nin en yüksek zirvelerini Erciyes (3917 m), Kızılyar Tepesi (3654 m), Aşı Tepesi (3525 m), Dirsek Tepesi (3456 m), Mamerdeğin Tepe (3407 m), Ortakaya Tepesi (3406 m), Harmancık Tepe (3374 m), Kırçıllı Seki Tepesi (3357 m), Torasan Dağı (3141 m), Tekelik Tepe (3112 m), Keçiyarığı Tepesi (3111 m), Beydağı (3075 m), Dumanlı Dağı (3024 m), Akdağ (2997 m), Kelpınar Tepesi (2928 m), Eğrikuzey Tepe (2926 m), Kartal Dağı Aygörmez Tepesi (2878 m), Binboğa (2856 m), Kartalpınarı Tepesi (2854 m), Sütdonduran (2797 m), Dikkartın Tepesi (2760 m), Soğanlı (2744 m), Bakırdağ (2721 m), Koçdağ (2628 m), Kızılkaya Tepesi (2563 m), Menteş (2576 m) ve Üçtepeler (2551 m) olarak sayabiliriz.
 

Kayseri'ye gitmişken yapmadan dönme

*Milli Mücadele Müzesini gezmeden,
*Geleneksel lezzeti Mantı'yı yemeden,
*Erciyes'de kayak yapmadan,
*Bilim Müzesi ve Selçuklu Uygarlığı Müzesini gezmeden,
*Pastırma ve sucuk almadan,
*Yağlamasının tadına bakmadan,
*Bisiklet kiralayıp çeşitli parkurlarda gezmeden,
*Kapuzbaşı Şelalelerini görmeden,
*Sultan sazlığna gitmeden,
*Şeker gölünü görmeden

...asla dönmeyin.

THY ile Kayseri Uçak Bileti
THY ile Kayseri Uçak Bileti

DEĞİŞİKLİK
Yapılamaz.

İPTAL/İADE
Yapılamaz

BAGAJ HAKKI
Kayıtlı bagaj: 1 parça x 15 kg
Kabin bagajı: 1 parça x 8 kg

REZERVASYON
25 Ağustos – 1 Aralık arası yapılacak rezervasyon ve aynı gün biletleme koşulu ile geçerlidir.
Uçuşa rezervasyon yaparken bilet fiyatı değişkenlik gösterebilir.
Biletinizde değişiklik yaparken gösterilen değişiklik ücretiyle birlikte bilet fiyatında oluşabilecek ücret farkını da ödemeniz gerekmektedir.
Biletteki uçuşların tamamına sırasıyla katılmanız gerekir. Uçuşlarınızdan herhangi birine katılmamanız durumunda tüm uçuşlarınız (dönüş uçuşları dahil) otomatik olarak iptal edilir.
 

Hizmetlerimiz


Türsab Belge No: 4350