Türk Hava Yolları ile Saraybosna

Türk Hava Yolları ile Saraybosna

THY SARAYBOSNA PROMOSYONU
250USD Kişi başı başlayan fiyatlarla...


İstanbul - Saraybosna, 17 Temmuz Cuma
Economy Promosyon  Direkt
Kalkış : 07:15 IST İstanbul | Varış : 08:10 SJJ Saraybosna
 
Saraybosna - İstanbul, 19 Temmuz Pazar
Economy Promosyon Direkt
Kalkış : 20:55 SJJ Saraybosna | Varış : 23:55  IST İstanbul


DEĞİŞİKLİK*

Ceza ile işlem yapılabilir - (uçuştan önce) + Ucret farki ekstra tahsil edilir.
900,00 TRY ceza tutarıyla - (No-show durumunda)


İPTAL/İADE
Yapılamaz

BAGAJ HAKKI
30 kg
Kabin bagajı: 1 parça x 8 kg


REZERVASYON
22 Nisan – 30 Nisan arası yapılacak rezervasyon ve aynı gün biletleme koşulu ile geerlidir.
Uçuşa rezervasyon yaparken bilet fiyatı degiskenlik gösterebilir.
Biletteki uçuşların tamamına sırasıyla katılmanız gerekir. Uçuşlarınızdan herhangi birine katılmamanız durumunda tüm uçuşlarınız (dönüş uçuşları dahil) otomatik olarak iptal edilir.


Genel Bilgiler / Rehber
Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna, ortasından geçen Miljacka Nehri ve etrafında yeşil dağlarıyla şirin bir şehirdir. Uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğu egemenliği altında kalan şehirde çok sayıda Osmanlı izi bulabilirsiniz. Hatta Başçarşı çevresinde gezintiye çıktığınızda kendinizi küçük bir Anadolu şehrinde bile hissedebilirsiniz.

Müslüman, Katolik, Ortodoks ve Musevi dini mensuplarının yıllarca barış içerisinde yaşadığı bu ülke, 1990’lı yıllarda kanlı bir iç savaşa maruz kalmış. İç savaşın izlerini hala gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca I. Dünya Savaşı’nın kıvılcımını yakan Avusturya Arşidük’ü Ferdinand’ın da vurulduğu köprü bu kenttedir.

Başçarşı ve Miljacka nehri kenarları kentin en turistik noktaları. Buralarda gezintiyi çıkan yaşlı genç Bosnalı görebilir, onlarda sohbet kurabilirsiniz. Türkleri seviyor ve Türk dizilerine hayranlar. İnsanların geneli şık ve bakımlı. Kentte 700 bine yakın insan yaşıyor. Çoğunluk Boşnak Müslümanlar ancak Sırp ve Hırvat nüfusu da var.

İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir
Bosna Hersek kışların sert ve soğuk geçtiği bir şehirdir. Genelde kar yağışı görülür. Bu yüzden gezmek için en uygun zaman bahar ya da yaz aylarıdır. Yaz ortası çok sıcak da geçebilir, ideal zamanın Mayıs - Haziran ayları olduğunu söyleyebiliriz.

Hava sıcaklıkları kışın 0 derecenin altına düşebilir. Bahar aylarında 20 derecelere çıkar. Nisan- Mayıs ortalaması 20 derecedir. Yazın ise sıcaklıklar 30 dereceye yükselir. Eylül ve Ekim ayında 20 derecelerde seyreden havalar soğumaya başlar. Yüksek ve denize kıyısı olmayan bir şehir olduğu için seyahat programlarınızı kış aylarına bırakmayın. Özellikle Şubat ve Mart aylarını pek tercih etmeyin.

Nasıl Gidilir
İstanbul’dan Saraybosna Uluslararası Havalimanı’na uçak yolculuğu var. İstanbul-Saraybosna uçuşları yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Havalimanının kod adı SJJ ve kentin yaklaşık 16 km uzağında bulunuyor. Havalimanından kent merkezine otobüs, tramvay ve taksi ile ulaşabilirsiniz. Şehir merkezine yarım saatte bir otobüs kalkıyor. Bosna Hersek Türk vatandaşlarından vize istemediği için gümrük kapısında fazla bir sorun yaşamazsınız.

Yemek / Restoran / Ne Yenir Ne İçilir
Boşnak böreği meşhurdur bu böreği yerinde yemek hiç şüphesiz daha da lezzetli olacaktır. Saraybosna’da her yerde börekçi bulabilirsiniz ancak en meşhuru Başçarşı’da. Birbirinden lezzetli börek çeşitleri var. Böreği denemeden dönmeyin.

Bosna’ya özgü bir başka lezzet de cevapcici adı verilen köftedir. Bunun da en lezzetlisini Başçarşı’da bulabilirsiniz. Başçarşı’da eski Galatasaraylı futbolcunun işlettiği bir dükkan var. Duvarlarında Galatasaraylı futbolcuların resimleri var. Köfteler lezzetli ve porsiyonlar çok büyük. Köftenin yanında yoğurt veriyorlar. Dilerseniz siz yoğurdu ayrana çevirebiliyorsunuz. Başçarşı zaten küçük ve şirin bir yer. Yemek yemek için burayı tercih etmek en doğrusu olacaktır.

Börek ve cevapcicinin dışında trileçe denilen ve üç çeşit sütün kullanıldığı bir tatlısı var. Özel bir kek ve üzerine kreme konulan bu tatlı çok meşhur. Ayrıca kaymaçina tatlısını da önerebiliriz. Bamya, patates ve havuç katılarak yapılan begova çorbasını da deneyebilirsiniz.

Saraybosna’da üretilen Sarajevsko biraları da kentte çok sık bulabileceğiniz içeceklerin başında geliyor. Ama özellikle pizza gibi İtalyan mutfağından örnekler yemek istiyorsanız ya da daha modern kafelere gitmek isterseniz o zaman Ferdadiye Caddesi’ne gitmeniz gerekli. Bizim İstiklal Caddesi’ne benzer Ferdadiye’de cafer, restoranlar var. Zaten Saraybosna’da hava da güzelse hemen masalar dışarı atılır, insanlar sokaklarda yeme içme keyfi sürer.

Hizmetlerimiz


Türsab Belge No: 4350