Kopenhag

Kopenhag

Kopenhag, Danimarka'nın başkentidir. 1 Ocak 2012 sayımına göre nüfusu 1.213.822 kişidir. "København" Danca'da "ticaret limanı" veya "tüccar limanı" anlamındadır. Koben tüccar ve "havn" Danca'da "liman" demektir.

Kopenhag'da İsveç ve Norveç diline yakın olan Danca ana dildir. Şehir merkezinin ana yolu, City Hall Square’dan Kongens Nytorv’ya akan yaya caddesi olan Strøget’tır. Şehir merkezi; Sortedam Gölü, Peblinge Gölü ve Skt Jørgens Gölü'nü içeren alandır ve hem şehrin orta kısımlarını hem de Christianshavn’ı içine alır. Burası ayrıca Copenhagen K. olarak da bilinir.

 
Dünya Başkentleri - Kopenhag

Danimarka’nın en büyük şehri ve başkenti olan Kopenhag, zamanı ve yaşam seçimi ile ilgi çeken bir kent. Bir zamanlar Viking balıkçı köyü olan bu şehirde anketlere nazaran dünyanın en mutlu insanları yaşıyor. Birkaç kez de yaşamak için dünyanın en ideal şehirleri sıralamasında yer almış.

Kopenhag, zamanı binaları, keyifli gece yaşamı ve alışveriş imkânları ile önde gelen gezi dergilerinin sıralamalarında en üstte yer ediniyor.

Zelanda Adası’nın doğu kıyısında yer edinen bu sahil şehrinin kuruluşu 1167 yılı olarak biliniyor. Yer altı kazıları ise 6 bin yıl öncesinde de burada yaşayan insanoğlu bulunduğunu gösteriyor.

Ulaşımda bisikletin oldukça yoğun kullanıldığı bir yer olduğundan “Bisiklet Şehri” olarak da anılıyor. Her iki çalışandan biri işine bisikletle gidiyor.

Kopenhag; kent merkezi, Vesterbro, Nørrebro, Østerbro, and Christianshavn şeklinde birbirinden değişik mahallelerden oluşuyor. İsveç’e bir köprü ve tünel ile bağlanıyor.

 
Dünya Başkentleri - Kopenhag

Hizmetlerimiz


Türsab Belge No: 4350