SunExpress Hava Yolları'nın Uçuşlarla ilgili Düzenlemeleri

SunExpress Hava Yolları'nın Uçuşlarla ilgili Düzenlemeleri

Son güncelleme: 21.04.2020
 

Türkiye için Seyahat Kısıtlamaları

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Koronavirus salgını nedeniyle tüm dış hat uçuşları için uyguladığı seyahat yasaklarını bir sonraki bildirime kadar uzatmak durumunda kalmıştır.

Bu nedenle SunExpress, Türkiye’ye ve Türkiye’den olan tüm dış hat uçuşlarını 21 Mayıs 2020’ye kadar askıya almıştır.

Türkiye’deki tüm iç hat uçuşları ise 30 Nisan 2020’ye kadar (30 Nisan da dahil olmak üzere) iptal edilmiştir.

Mısır, Yunanistan, İtalya ve Tunus için seyahat kısıtlamaları

Mısır’a, Yunanistan’a, İtalya’ya ve Tunus’a olan tüm uçuşlar 15 Mayıs 2020’ye kadar askıya alınmıştır.

Bilet rezervasyonunu tur operatörü üzerinden yapan yolcularımızın konuyla ilgili doğrudan tur operatörleriyle iletişime geçmesini rica ederiz.

Uçak biletlerini doğrudan sunexpress.com üzerinden alan yolcularımızın Çağrı Merkezi’mizi aramaları gerekmektedir – ilgili numaralara buradan ulaşabilirsiniz.

Bulgaristan için seyahat kısıtlamaları

Bulgaristan’a olan tüm uçuşlar 13 Mayıs 2020’ye kadar askıya alınmıştır.

Bilet rezervasyonunu tur operatörü üzerinden yapan yolcularımızın konuyla ilgili doğrudan tur operatörleriyle iletişime geçmesini rica ederiz.

Uçak biletlerini doğrudan sunexpress.com üzerinden alan yolcularımızın Çağrı Merkezi’mizi aramaları gerekmektedir – ilgili numaralara buradan ulaşabilirsiniz.

Lübnan’a karşılıklı uçuşlar hakkında seyahat bilgilendirmesi

Lübnan’a ve Lübnan’dan olan tüm uçuşlarımız 14 Mayıs 2020’ye kadar (14 Mayıs da dahil olmak üzere) askıya alınmıştır. SunExpress olarak uçuşunuzla ilgili yaşanabilecek olası değişikliklere karşı seyahatinize çıkmadan önce bilgi almanızı rica ederiz.

Irak’a karşılıklı uçuşlar hakkında seyahat bilgilendirmesi

Irak’a ve Irak’tan olan tüm uçuşlarımız 14 Mayıs 2020’ye kadar (14 Mayıs da dahil olmak üzere) askıya alınmıştır. SunExpress olarak uçuşunuzla ilgili yaşanabilecek olası değişikliklere karşı seyahatinize çıkmadan önce bilgi almanızı rica ederiz.

Tüm uçuşlar için esnek rezervasyon değişikliği

Son gelişmeler doğrultusunda SunExpress olarak sizlere çeşitli yeniden rezervasyon seçenekleri sunuyoruz. Yeniden rezervasyon işlemi nedeniyle hiçbir ceza uygulanmamaktadır.

Sunduğumuz seçeneklerin detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

1. Başka bir uçuş tarihi için yeniden rezervasyon yapın:

Seyahat tarih aralığı 13 Mart – 30 Haziran 2020 arasında olan biletler, 31 Mayıs 2020 tarihine kadar ücretsiz olarak istenilen başka bir tarihe yeniden rezerve edilebilir. Eğer değişiklik yapılmak istenen biletin ücreti tarih veya varış destinasyonu değişikliği nedeniyle daha yüksek olursa aradaki fiyat farkı alınabilir.

2. Bilet değerinizi hesabınızda tutun ve yeni uçuş tarihinizi sonra belirleyin:

Dış hat uçuşları:

Mevcut rezervasyonlar ilk başta iptal edilecek, ancak ilgili bilet ve bilet tutarı aynı kalacak ve son uçuş günü 30 Haziran 2021 olmak kaydıyla yeni uçuş tarihi belirlenebilecektir. Yolcularımız ayrıca başka bir destinasyon için de yeniden rezervasyon yapabilecektir. Yeniden rezervasyon işlemi nedeniyle hiçbir ceza uygulanmayacaktır. Eğer değişiklik yapılmak istenen biletin ücreti tarih veya varış destinasyonu değişikliği nedeniyle daha yüksek olursa aradaki fiyat farkı alınabilir.

İade talep edilmesi halinde bilet kuralları uygulanır.

İç Hat Uçuşları:

25 Mart 2020 tarihinde yayınlanan Türk Sivil Havacılık Yolcu Yönetmeliği kapsamında Koronavirüs nedeniyle iptal olan seferler için bilet işlemleri aşağıdaki gibi düzenlenecektir:

Mevcut rezervasyonlar ilk başta iptal edilecek, ancak ilgili bilet ve bilet tutarı aynı kalacak ve son uçuş günü 30 Haziran 2021 olmak kaydıyla yeni uçuş tarihi belirlenebilecektir. Yolcularımız ayrıca başka bir destinasyon için de yeniden rezervasyon yapabilecektir. Yeniden rezervasyon işlemi nedeniyle hiçbir ceza uygulanmayacaktır.

Eğer değişiklik yapılmak istenen biletin ücreti, tarih veya varış destinasyonu değişikliği nedeniyle daha yüksek olursa aradaki fiyat farkı alınabilir.

İade talep edilmesi halinde bilet kuralları uygulanır.

Not: SunExpress Hava Yolları'nın bu konu ile ilgili tüm duyuruları ve güncel bilgileri için lütfen tıklayınız.

Hizmetlerimiz


Türsab Belge No: 4350