Bosna-Hersek'in Başkenti Saraybosna'ya THY'nin promosyonu ile uçuyoruz!

Bosna-Hersek'in Başkenti Saraybosna'ya THY'nin promosyonu ile uçuyoruz!

Balkanlar'da Türk kültürünü çok yakından hissedeceğiniz bir şehirdir Saraybosna...

Ortasından geçen Miljacka Nehri ve etrafında yeşil dağlarıyla şirin bir şehirdir. Uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğu egemenliği altında kalan şehirde çok sayıda Osmanlı izi bulabilirsiniz. Yemekleri, tarihi ve kültürü ile kendinizi turist hissetmeyeceğiniz bir şehir.

Saraybosna - Bosna-Hersek THY promosyonu        Saraybosna - Bosna-Hersek THY promosyonu


Osmanlı döneminden önce adı Vrhbosna'idi. Osmanlı Devleti'nde Bosna-Saray denmesinin yanı sıra Saray Ovası olarak da adlandırdı. Bu yüzden günümüzde pek çok dilde bu ifadenin kısa hali olarak Sarajevo adı kullanılmaktadır. Kendi halkı da şehirlerine Sarajevo derler ki vadiye dik bakan saraydan görülen ova manzarasından esinlenerek Saray-Ova dendiği rivayet edilir.

Saraybosna'da ilk görülecek yerlerden birisi Başçarşı'dır. Osmanlılar tarafından yapılan bu çarşıda Türk esintilerine rastlayabilirsiniz. Çarşıda aliışveriş yapıp, Türk Kahvesi içebilir, meşhur böreklerinden yiyebilirsiniz. Osmanlı Devleti tarafından yaptırılan su sebilini de görebilirsiniz.

Saraybosna - Bosna-Hersek THY promosyonu

Saraybosna’nın modern buluşma noktası olan Ferdadiye Caddesi'nde mağazalar, restoran ve kafeler bulunur. Ferdadiye Caddesi’nde gözünüze çarpacak en görkemli yapı Saraybosna Katedrali'dir.

Latin Köprüsü, 1. Dünya Savaşı’nı başlatan köprü olarak bilinir. Avusturya Arşidükü’nün bu köprü üzerinde Sırp bir milliyetçi tarafından öldürülmesi üzerine 1. Dünya Savaşını başlamıştı.

Ve daha birçok yeri görebileceğiniz Saraybosna'ya Türk Hava Yolları'nın promosyonu ile uçabilirsiniz. Aşağıda promosyon detaylarını bulabilirsiniz.


Saraybosna - Bosna-Hersek THY promosyonu

Saraybosna - Bosna-Hersek THY promosyonu

DEĞİŞİKLİK
Yapılamaz.

İPTAL/İADE
Yapılamaz

BAGAJ HAKKI
Kayıtlı bagaj: 1 parça x 30 kg
Kabin bagajı: 1 parça x 8 kg

REZERVASYON
15 Ocak – 01 Şubat arası yapılacak rezervasyon ve aynı gün biletleme koşulu ile geçerlidir. Uçuşa rezervasyon yaparken bilet fiyatı değişkenlik gösterebilir. Biletinizde değişiklik yaparken gösterilen değişiklik ücretiyle birlikte bilet fiyatında oluşabilecek ücret farkını da ödemeniz gerekmektedir. Biletteki uçuşların tamamına sırasıyla katılmanız gerekir. Uçuşlarınızdan herhangi birine katılmamanız durumunda tüm uçuşlarınız (dönüş uçuşları dahil) otomatik olarak iptal edilir.
 

Hizmetlerimiz


Türsab Belge No: 4350